Riitta ja Lare Pitkänen

LarejaRiitta2016.jpg

Riitta ja Lare Pitkänen ovat Suomen Tanssinopettajain Liitto STOL ry:n kouluttamia tanssinopettajia. Riitta ja Lare ovat luultavasti opettaneet suurinta osaa keskisuomalaisista tanssinharrastajista, kokonaisvaltaisten oppilaskäyntien yltäen vuositasolla noin 10 000 kertaan.

Seuratanssien lisäksi Riitta opettaa senioritanssia, latinobiccia ja rivitanssia eli kantria.

Tanssinopetus on Pitkäsille toinen päätyö Kartano Kievarin lisäksi, jonka toiminnan he ottivat haltuunsa 2010. Opetuksen painotuksena on erityisesti parityöskentely ja tanssijoiden välinen vuorovaikutus. Tunneilla toimii normaalisti parinvaihtorinki, mutta koronarajoitusten myötä parinvaihtoa ei suositella.

Huumori ja ihmisläheinen ote ovat myös tärkeä osa Riitan ja Laren opetustyyliä. "Kaikki ovat tervetulleita ja kaikki oppivat tanssimaan" - on Pitkästen motto. Lisäksi molemmat kokevat olevansa tärkeällä asialla säilyttämässä ainutlaatuista suomalaista lavatanssikulttuuria.

Vuonna 2014 Riitalle ja Larelle myönnettiin Suomen Seuratanssiliitto SUSEL ry:n kultainen ansiomerkki pitkäaikaisen lavatanssin hyväksi tehdyn työn puolesta.

Vaajakosken urheilutalon tanssikurssit

Kansalaisopistot

Kansalaisopistot Latinobic

Riitta & Lare Pitkänen ovat toimineet tanssinopettajina jo yli 20 vuotta .