Linkkejä

Tälle sivulle olemme keränneet sekä hauskoja että hyödyllisiä tanssiaiheisia linkkejä. Jos tiedät hyvän nettisivuston jonka pitäisi olla täällä, vinkkaa sähköpostilla Kristiinalle tai Larelle.

Suomessa

http://www.susel.fi/ Suomen Seuratanssiliitto, jonka sivujen Yhteystiedot-sivun alta kohdasta jäsenet löydät suurimman osan suomalaisista lavatanssiseuroista - emme siis listaa niitä kaikkia tässä.

Tanhtoo tanssia Jämsä http://www.anteli.fi/

www.himostanssijat.fihttp://www.kestavat.fi/ http://www.break.fi/ http://www.tepika.fi/ Keski-Suomessa vaikuttavia tanssiseuroja seuratanssin, jenkkitanssien ja kilpatanssin alueella.

http://www.jtoikka.net/ Jukka Toikan sivut, jonka keskustelupalstalla Suomen lavatanssikilpailijat käyvät ajoittain kiihkeitä keskusteluja...

http://www.tanssikouluonnenmaa.com/

http://www.tanssi.net/ Suomalaisen seuratanssin tietopankki, keskustelupalstalta löytyy monenlaista juttua ja kalenterista melkein kaikki suomalaiset tanssipaikat.

www.hulabaloo.fi/friikki.html Timo Arstilan ylläpitämä tanssitapahtumakalenteri. Tärkeimmät kilpailut, koulutukset ja leirit.

www.boogietour.com Pirjo ja Tommi Koivulan luotsaama rock'n'swing- ja lavatanssiyhteisö. Kursseja Tampereen seudulla ja ympäri Suomea.

http://www.suomenlavatanssicup.com/ Niin sanottu "Nysäcup" tai "Kirsicup", toinen Suomen kahdesta lavatanssicupista. (Se toinen on Suselin, linkki ylempänä)

http://www.bailabaila.fi/ Helsinkiläinen salsa- ja flamencokoulu joka tekee paljon yhteistyötä myös seuratanssijoiden kanssa.

http://www.salsa.fi/ Salsaharrastajien nettiyhteisö, sivuilta löytyy suurin piirtein kaikki suomalaiset salsakoulut, bileet ja tapahtumat.

http://www.julia.vuodatus.net/ Lavatanssinaisen blogi, omakohtaisia tarinoita tanssikäynneistä. Julia käy myös Keski-Suomen tansseissa.

http://foksahti.spaces.live.com/ Lavatanssimiehen blogi, tanssi-iltaraportteja.

http://www.daniel.vuodatus.net/ Danielin linkkilista lavatanssimaailmaan.

Maailmalla (englanniksi)

http://www.ballroomdancers.com/ Amerikkalainen sivusto jolla perustietoa ja videonpätkiä kilpatansseista ja joistain klubitansseista. Hyviä artikkeleita englanniksi ja vaihtuva lattarikuvioyhdistelmä videolla (Variation of the week).

http://www.idance.net/ Sivusto joka myy tanssiopetusvideoklippejä. Rekisteröitymällä pääsee katselemaan tarjolla olevia kuvioita ilmaiseksi, opetuksella varustetut videot maksavat (mutta eivät kamalan paljon). Lähinnä jenkkitansseja ja salsaa.

http://www.tangovideoproject.com/ Käsittämätön määrä argentiinalaisen tangon videoklippejä ilmaiseksi. Ei hirveän helppokäyttöinen, mutta vähän aikaa väkästämällä aukeaa.

http://youtube.com/ Netin suosituin videopalvelu. Kaikenlaista roskaa, mutta seassa myös tanssivideoita. Hae hakusanoilla "dance" sekä joku tanssilaji, esim. "tango", "salsa", "jitterbug", "bachata", myös kilpatanssivideoita löytyy. Kristiinan henkilökohtainen suosikki: http://youtube.com/watch?v=kzcTBUtjzWQ jossa kaksi veljestä tanssi argentiinalaista tangoa... Rekisteröitymällä voit tallettaa suosikkejasi muistiin.

http://www.salsafreak.com/ Naisnäkökulmaa salsamaailmaan, lisäksi myynnissä paljon korkeatasoisia salsaopetusvideoita. Artikkeleita salsamusiikista, eri tyylisuunnista...

www.danceyourselfdizzy.com/ Englannissa suosittu "easy-jive" muistuttaa kuvioiltaan fuskua ja rytmitykseltään buggia. Tyypillisesti kuvioista opetetaan viennit, ei askeleita. Videoita esimerkiksi tämän saitin kohdassa "Weekly On-line lesson".

http://www.mydancelesson.com/ Opetusvideoita rivitanssiin mutta myös joihinkin paritansseihin. Ilmaisia videoita kohdassa "Samples", 35 dollarilla vuodessa saa ladata kaikki videot. Esim. two-step ei täällä ole se humpan esiaste jota joskus Suomessa opetetaan, vaan tanssi joka muistuttaa liikesuunniltaan buggia ja rytmitykseltään fuskua. Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa...

http://www.bustamove.com/ Animoituja tanssikuvioita. Ilmaiseksi pääsee katselemaan miltä kuviot näyttävät, maksua vastaan saa tarkemman selostuksen vienneistä ja muista yksityiskohdista. "East coast swing" on suunnilleen sama kuin meidän jive. "West coast swing" taas näyttää vähän baunssittomalta boogie woogielta.

Musiikkia netissä

http://www.ez-tracks.com/ Ilmaista musiikkia coverversioina. Lattareita, rokkia, kilpatanssimusaa... vaikka mitä. Rekisteröitymällä saa ladata 100 ilmaista biisiä mp3-muotoisena.

www.batanga.com/radio/ nettiradio jolla iso valikoima "asemia". Esimerkiksi "Boleros" soittaa rumbaa/boleroa, "Cubanismo" salsaa, cha chata, merengueta... Silloin tällöin sekaan tulee joku mainos, mutta ilmainen.