Tasokuvaukset

Yleistietoa kursseistamme

Kursseillamme toimii parinvaihto, joten et tarvitse omaa paria. Viikkokursseillemme ei tarvitse ilmoittautua etukäteen eikä maksaa kausimaksuja, voit tulla sinulle sopivana aikana itseäsi kiinnostaviin lajeihin ja maksaa kertamaksun. Ensimmäiseen maksuusi sisältyy Tanssin Taikaa ry:n kurssijäsenmaksu, ja saat jatkossa sähköpostilla tai postissa tietoa kursseista ja tapahtumista.

Valitse sopiva kurssitaso

Kaikilla kursseilla harjoitellaan perustekniikkaa, vientiä ja seuraamista sekä kullekin tanssilajille ominaisia piirteitä. Kursseista on sinulle eniten huvia ja hyötyä kun valitset itsellesi sopivat tasot. Muista että eri tansseissa voit olla eri tasoilla, ja alkeiden kertaaminen kannattaa aina. Kursseille ei ole ”pääsykokeita” vaan jokainen saa arvioida oman tasonsa itse. Jos et ole varma siitä mille kurssille sinun kannattaisi mennä, ota yhteyttä johonkin ohjaajistamme ja kysy.

Alkeet

alkavat aina aivan alusta, ja alkeisryhmä myös sellaisille henkilöille jotka eivät ole koskaan tanssineet mitään lajia. Alkeissa on hyvä kerrata myös hieman unohtuneita lajeja, tai muuten vaan hakea varmuutta omaan perustekniikkaan. Koskaan ei ole liian oppinut alkeisiin.

Keskitasolle

voit mennä kun tunnet jo hallitsevasi alkeet: osaat tanssia perusaskeleella, pysyt suunnilleen rytmissä ja osaat viedä tai seurata muutaman peruskuvionkin. Keskitasolla haetaan lisää varmuutta perustanssiin ja saadaan valikoimaan lisää kuvioita. Perustekniikkaan kiinnitetään lisää huomiota ja pyritään hiomaan sitä paremmaksi. Musiikin tulkinta alkaa tulla mukaan kuvioihin.

Jatkotasolla

on mukavinta silloin kun perustanssi jo sujuu, ja siihen kaipaisi lisää mausteita. Jatkotasolla perusrytmiä ja perustekniikkaa muunnellaan ja saatetaan käyttää haastavampaa musiikkia. Sekä viemiseen että seuraamiseen tulee myös lisää haastetta ja vivahteita variaatioiden ja haastavampien kuvioiden myötä. Musiikin tulkinta on yhä vahvemmin mukana.

Konkaritasolla

palataan usein perusteisiin ja perustekniikkaan – ehkäpä siksi, että konkaritason tanssijat osaavat jo ”riittävästi” kuvioita. Konkarikurssit ovat enimmäkseen viikonloppukursseja ja leirejä, ja niillä riittää vauhtia ja haastetta. Konkaritanssijat soluttautuvatkin sujuvasti kaikille kurssitasoille kertailemaan, vahvistamaan tekniikkaansa ja joskus vain tanssimaan.