Riitta ja Lare Pitkänen

Suosittuja tanssikursseja Keski-Suomessa jo yli 20 vuotta

Riitta ja Lare Pitkänen ovat Suomen Tanssinopettajain Liitto STOL ry:n kouluttamia tanssinopettajia. Riitta ja Lare ovat luultavasti opettaneet suurinta osaa keskisuomalaisista tanssinharrastajista, kokonaisvaltaisten oppilaskäyntien yltäen normaaliaikana vuositasolla noin 10 000 kävijäkertaan.

Seuratanssien lisäksi Riitta opettaa senioritanssia, latinobiccia ja rivitanssia eli kantria.

Tanssinopetus on Pitkäsille toinen päätyö Kartano Kievarin lisäksi, jonka toiminnan he ottivat haltuunsa 2010. Tanssinopetuksen painotuksena on erityisesti parityöskentely ja tanssijoiden välinen vuorovaikutus. Koronarajoitusten myötä parinvaihto oli tauolla, mutta rajoitusten purun jälkeen kaikilla Riitan ja Laren tunneilla toimii jälleen parinvaihtorinki. Näin ollen et tarvitse omaa paria, vaan voit tulla kursseille vaikka yksin.

Riitan ja Laren mielestä myös parinvaihto on paras tapa oppia, sillä jokaiselta tanssiparilta voi aina oppia jotain uutta.

Huumori ja ihmisläheinen ote ovat myös tärkeä osa Riitan ja Laren opetustyyliä. "Kaikki ovat tervetulleita ja kaikki oppivat tanssimaan" - on Pitkästen motto. Lisäksi molemmat kokevat olevansa tärkeällä asialla säilyttämässä ainutlaatuista suomalaista lavatanssikulttuuria.

Vuonna 2014 Riitalle ja Larelle myönnettiin Suomen Seuratanssiliitto SUSEL ry:n kultainen ansiomerkki pitkäaikaisen lavatanssin hyväksi tehdyn työn puolesta.

Vaajakosken urheilutalon tanssikurssit

Kansalaisopistot